– Savner ambisjoner for studiestøtten

Regjeringen foreslår 2200 nye studentboliger i statsbudsjettet som ble lagt fram i dag. Norsk studentorganisasjon er glad for at studentboliger prioriteres, men er misfornøyd med manglende fokus på studiestøtte. 

Leder av Norsk Studentorganisasjon er misfornøyd med økningen i studiestøtten. Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold
Leder av Norsk Studentorganisasjon er misfornøyd med økningen i studiestøtten. Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold

– Vi vet ikke hva regjeringen mener er et godt nivå på studiestøtten. Forslaget sørger for at studentene ikke får dårligere råd til neste år, men det burde strengt tatt være en selvfølge. Vi i NSO er tydelige på hva som er studentenes krav, det er på tide at regjeringen tydeliggjør sine ambisjoner, sier leder for NSO, Therese Eia Lerøen, i en pressemelding.

Norsk studentorganisasjons krav til regjeringen er at studiestøtten knyttes til grunnbeløpet i folketrygden, og at den fordeles over 11 måneder.

– NSO forventer atregjeringen følger opp stortingets vedtak og forplikter seg til en plan for heving av studiestøtten i løpet av stortingsperioden. Vi mener at i dette statsbudsjettet må studiestøtten opp på minst 1,2 G for å få en troverdig start på den nødvendige opptrappingen, avslutter Therese Eia Lerøen i pressemeldingen.

Les også: Dette er viktig for studenter i statsbudsjettet

Leder for studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Johanne Vaagland, støtter i en pressemelding Therese Eia Lerøen:

– Det er synd at økning i studiestøtten nedprioriteres nok en gang. For at studenter skal kunne studere på heltid så er det langt fra godt nok med en økning på 3000 kroner i året.

Author: Martin Furland