Sjampinjong; utrolig godt i taco

Dagens fredagsprofil drømmer seg tilbake til Australia, hvor det å kunne hoppe rundt som en kenguru ikke hadde vært feil. Møt Mari Aarrestad.

Hvem er du? 

Jeg er Mari Aarrestad (22) som har rota meg over fjellet fra Skien i nydelige Telemark. For øyeblikket skriver jeg på min bachelor for å bli maskiningeniør, men drømmer hele tiden tilbake til backpacker-livet jeg levde høsten 2015.

 

Har du spist frokost/lunch, i så fall hva?  

Selvfølgelig har jeg spist frokost, kan aldri droppe dagens viktigste måltid. I dag morges spiste jeg noe så spektakulært som et knekkebrød med prim og et med jalapenos ost, og toppet det hele med et glass fantastisk bringebær biola og et glass vann.

 

Hvilke planer er lagt for helgen? 

I helgen har jeg for en gangs skyld jobb fri, så denne lørdagen er det tid for grill hytte fest. Og søndagen skal kun brukes til å slappe helt av med beina høyt i sofaen foran tven.

 

Hva er din drømmejobb? 

Min drømmejobb må vel være å få være med på et prosjekt fra start til slutt, og faktisk komme meg ut i felten. En 2-4 ordning hvor du jobber tett med prosjektet er vel noe jeg veldig gjerne kunne tenkt meg.

 

Dersom du kunne dratt på ferie hvor som helst i verden, hvor hadde du dratt?

Kom akkurat tilbake fra New Zealand og Australia, vil jo veldig gjerne tilbake dit, fordi jeg har sett så utrolig mye fint. Men før den tid blir det nok en rundtur i Asia eller Afrika, er så vanskelig å velge, Vietnam er vel første prioritering.

 

Hvilket dyr ville du vært på denne destinasjonen og hvorfor? 

Hvilket dyr ja, mygg er vel det siste man ville vært når det kommer til Afrika. Måtte vel egentlig være ganske greit å være en Kenguru eller Wallaby, enkelt å komme seg opp eventuelle fjelltopper som skal bestiges, og mulighet til å hoppe hele den kinesiske mur på en dag eller to.

 

Hvem er ditt forbilde? 

Dette syns jeg aldri er så lett, det endrer seg jo litt med årene. I mange år hadde jeg Tony Andre Hansen på grunn av satsningen på sprangridningen (og han var en utrolig kjekk kar som behandlet hestene sine godt), men sprangridningen har det jo blitt en pause med. Kan vel si jeg ser opp til Maria Mena, uansett hvor mye dårlig hun har vært gjennom så kommer hun alltid ut av det på to ben, og hun lager utrolig fin musikk. Har også sansen for Aksel Lund Svindal, uansett hvor mange sesonger som blir ødelagt for han pga skade, så er han alltid klar for neste, og jobber seg heller opp til den.

 

Hvilken hendelse denne uken vil du vie ekstra oppmerksomhet? (egenopplevd eller nyhetsrelatert) 

– Denne uken har det vært mye oppmerksomhet rundt Petter som sto bak serien Petter uteligger. Liker veldig godt det han har jobbet med, og alle tiltakene som er satt i gang etter serien på Tv2. Serien har satt dette problemet på dagsorden og det synes jeg er bra.

 

Hva er du mest stolt av å ha mestret denne uken? 

At Siri, (roomien), og meg endelig fikk hengt opp persiennene i takvinduet i stua!

 

Hva er ditt ultimate tacotriks? 

Sjampinjong, det er utrolig godt i taco. Og ha servietten klar, uansett hvordan man spiser taco så kommer sausen seg til over alt, da snakker vi armer, tryne og fang.

 

Hvordan ser en perfekt helg ut for deg?

En perfekt helg må være tacofredag med gode venner, lørdagsmorgen/formiddag i stallen med hestene, utrolig deilig å bare styre rundt og ri i times vis. Videre en god kveld på byen med jentene, så en helt avslappet søndag på sofaen med en god film på tv-en. Kinderegg er også selvfølgelig et must for å gjøre helgen perfekt, det er det beste som finns.

Author: Dorthe Iselin Austevoll