Skadde Norge vinner gull på ski-VM

Teamet inkluderer også Christina Rice-Johannessen og Christine Listall.

“Det er flott,” sa Foss-Solewak. “Vi er fortsatt et lite, men sterkt lag. Vi viste dem at vi er sterke uten de store stjernene.”

Canada ble syvende etter å ha tapt mot Sveits i kvartfinalen. Det kanadiske laget besto av brødrene Eric og Jeffrey Reid fra Canmore, Alta., Cassidy Gray fra Panorama, BC, og Erin Milsinsky fra Ont, Collingwood.

Alexander Amot Gilde, som ble utelukket for sesongen med en kneskade, ankom den norske verden uten Adrian Schmidt Seigerst, Lucas Brathan og Atlee Le McGrath.

Norge slo imidlertid forsvarende mester Sveits i semifinalen før de slo Japan i den siste (4-0) kvartfinalen.

Når det gjelder uavgjort, bestemmer den korteste tiden fra lagets beste mannlige og beste kvinne vinneren.

I finalen stoppet Foss-Solewak løpet med varmen mot Christopher Jacobson, da den svenske skiløperen gjorde en feil og så ut til å oppta banen. Dommeren valgte gjenkjøringen vunnet av Soliwak.

“Jacobson klatret inn i hans indre ski, og jeg så ham i blikket mitt, som om jeg falt,” sa Norge. “Jeg risikerte ikke helsen og bena for dette, så jeg stoppet umiddelbart.”

Jacobson innrømmet umiddelbart sin feil. “Han var helt enig med meg, så det var egentlig ingen diskusjon,” sa Foss-Solewak.

I henhold til seksjon 5 i Mixed Group Parallel Rules, må Jacobsen ha mistet varmen umiddelbart fordi “interferens med en motstander, utilsiktet eller ikke” er en årsak til diskvalifisering.

Hendelsen kom en dag etter at kvinnens personlige parring endte i kontrovers etter uavgjort i finalen. Marta Pacino ble opprinnelig kåret til den eneste vinneren før den ble tildelt den andre gullmedaljen en halv time senere av den italienske skiløperrivalen Katrina Linsberger fra Østerrike.

READ  Solberg støtter boikott av Wis Air-E24

Tyskland slo Sveits 2-2 for bronse i lagarrangementet onsdag, mens Sverige slo tre ganger mestere Østerrike i kvartfinalen.

Det amerikanske laget, uten Michael Schiffrin, slo Russland i 16-delsfinalen før de tapte mot Norge.

“Det er tøft, tiebreaks er alltid tøft,” sa den amerikanske skiløperen Nina O’Brien, som skal konkurrere igjen i storslalåmen torsdag.

“Når jeg kjører dette i dag, vet nok ikke andre kvinner hvilken vei GS er en fordel. Men i det minste er det tid for ski og racing.”

Etter å ha mistet kontrollen i løpet av den første runden mot Finland, falt den italienske raceren Laura Della Mie hardt på ryggen og forlot banen på en tur.

Det italienske laget har kunngjort at Della Mie vil være ute for sesongen etter å ha revet det fremre korsbåndet i venstre kne.

___

Mer AP-ski: https://apnews.com/hub/skiing og https://twitter.com/AP_Sports

Eric Willemson, Associated Press

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *