Snart søndagsåpen høgskole?

Etter høgskolestyrets behandling av budsjettet i dag, ble det ikke avgjort om Høgskolen i Bergen skal ha søndagsåpen skole. Likevel kan det være et grønt lys i tunellen.

Søndagsåpen skole har lenge vært Studentparlamentets våte drøm, og nylig har de intensivert sitt arbeid for dette. Blant annet har en underskriftskampanje blitt delt i stor grad, hvor de før høgskolestyrets møte hadde samlet rundt 840 underskrifter fra HiB-studenter som ønsker søndagsåpen skole.

Les også: Kjemper for søndagsåpent campus

Marianne Rødseth Espelid, studentrepresentant i Høgskolestyret, trakk under budsjettsaken i dagens styremøte fram søndagsåpen skole som en viktig sak for studentene.

– Høgskolen er den eneste institusjonen som ikke har søndagsåpen skole. Dette hemmer studentene i deres studier, sier hun til resten av høgskolestyret.

Espelid fikk støtte fra Svenn-Åge Dahl som trekker fram at dette er en kostnad som må tas. Han forteller at på Norsk Handelshøgskole har studentene tilgang hele døgnet, og at dette bidrar til et godt studiemiljø.

Det ble lagt inn et ekstra forslag til vedtak i saken, som sier at høgskoledirektøren skal komme med en egen sak om søndagsåpen skole på et senere styremøte, noe som også ble vedtatt.

Leder i Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen, Fredrik Bødtker har positive forventninger.

– Vi har en forståelse om at dette skal opp på neste styremøte, med gjensidig ønske om en rask avklaring.

 

Author: Martin Furland