– Søren, der gikk de fineste jentene til motstanderlaget

Møt ukens fredagsprofil, tidligere HiB-student og nåværende Robinson-deltaker, Alexander Skorpen.

Robinsonaktuelle Alexander Skorpen er 27 år gammel og kommer i fra Os. For tiden er han bosatt i Stavanger hvor han studerer petroleumsteknologi på Universitetet i Stavanger. Om du har sett på Robinsonekspedisjonen som går på TV2 har du kanskje sett nettopp denne karen. Hver søndag klokken 19.30 kjemper han for tilværelsen hvor utfordringene står i kø.

– Vi fikk ingen som helst opplæring før vi reiste til Fillipinene, verken hva som var farlig eller hva vi måtte passe oss for, men jeg har en del erfaring med å ta meg fram i skogen og er en helt gjennomsnittlig fisker så jeg følte ikke at jeg trengte noe spesiell opplæring. For min del handlet det bare om å komme i gang raskest mulig.

Første møte

Det gikk i underkant tre uker fra Alexander fikk beskjed om at han var blitt tatt ut til å være med i Robinson, til han sto i Fillipinene.

– Dagen før jeg reiste satt jeg litt på Youtube og sjekket ut hvordan man bygger med bambus, hvordan man lager ild og generelle overlevelsestips, men jeg merket fort da jeg kom fram at det var to helt forskjellige ting å sitte å glo framfor skjermen og sette disse teoriene ut i praksis. Men jeg var sikker på at jeg skulle klare meg.

Alexanders første møte med øya var både majestetisk og nydelig. Varmen, vinden, det klare vannet, og den eviglange jungelen.

– Det var virkelig noe annet enn en regnfull ettermiddag i Stavanger, forteller Osingen, før han fortsetter:

– Men, er det noe denne utflukten virkelig har lært meg, så er det å sette pris på mat. Riktig nok var det en veldig grei måte å kutte vekt på og en grei måte å oppnå tidenes «tæn» på, men jeg ante virkelig ikke hvor godt jeg hadde det før jeg reiste.

Alexander
Foto: Robinsonekspedisjonen, gjengitt med tillatelse fra Alexander Skorpen.

Hardt opphold

Den tidligere HiB-studenten var forberedt på at oppholdet kunne bli hardt.

– Jeg har hørt mye prat om den berømte bobla man kommer inn i når man deltar på slike program som dette. Men jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så merkbart. Selvfølgelig savner man familie, venner og det dagligdagse livet hjemme. Men man må bare innstille seg på at dette er noe som skjer her og nå, og slike muligheter vokser ikke på trær. Så savnet var ikke noe hindring for meg. Eneste savnet jeg egentlig hadde var å kunne ha muligheten til å kjøpe meg litt nattmat før sengetid, noe jeg er over gjennomsnittet glad i.

Ja-mann

Den surfeglade robinsondeltakeren kan røpe at han er en ja-mann, men føler kanskje han har fått sin lille tid i rampelyset.

– Jeg kommer nok ikke til å starte en diettblogg om hvordan rase ned i vekt, akkurat. Jeg kommer til å fortsette å jobbe som bartender i Stavangers herligste bar, Hanekam, og når jeg skal koble av stikker jeg en tur på fjellet, eller en tur til Jæren for å surfe.

Vi lurte jo selvsagt på om det ble noe romantikk på øya.
– Da vi ble delt inn i lag så husker jeg at jeg tenkte; Søren, der gikk de fineste jentene til motstanderlaget, så da måtte jeg jo bare komme meg til sammenslåingen, så får vi se om det blir noe klinings!

Author: Dorthe Iselin Austevoll