Spania spenner for femte natt protester over rapper arrestasjon Spania

Offiserer i Spania En rapartist har blitt fengslet for femte natt på rad over fengslingen for å ha glorifisert terrorisme og fornærmet kongelige på musikken og Twitter.

Arrangørene etterlyste protester i Madrid Barcelona, Demonstrasjoner tidligere netter inkluderte sammenstøt med politiet, skade på eiendom og plyndring.

Cirka 80 personer er arrestert, inkludert fire fredag ​​kveld, og mer enn 100 mennesker har blitt skadet siden rapperen Pablo Hazel ble arrestert tirsdag i den nordøstlige byen Leda og ført bort for å begynne å jobbe i ni måneder. Fengsling.

Forstyrrelsen ser ut til å stamme hovedsakelig fra en gruppe unge mennesker, som inkluderte et lite antall tusenvis som marsjerte til støtte for Hasal og mot de spanske lovene som ble brukt til å straffe ham.

Politiet Catalonia Det har vært minst tre gjengangrep på politistasjoner. Opptrederne stormet et bankkontor i Barcelona, ​​satte fyr på søppelkasser og plyndret sportsvarebutikker.

Barcelonas borgermester Ada Colov har bedt om fred. “Å forsvare ytringsfriheten rettferdiggjør under alle omstendigheter ikke ødeleggelse av eiendom, trusler mot våre medborgere og skade på virksomheter som allerede er rammet av krisen,” sa han.

Mellom 2014 og 2016 er det publisert mer enn 60 tweets, som Hussein ble dømt til ni måneders fengsel for i 2018 for å “glorifisere terrorisme.”

Han ble bøtelagt யூ 25.000 ($ 30.000) for å fornærme, baktale og baktale tweets om tidligere kong Juan Carlos I og for å ha torturert og drept demonstranter og innvandrere av politiet.

På sin Twitter-konto ga Grobo, den marxistiske “antifascistiske” organisasjonen anklaget for nesten 1000 voldshandlinger mellom 1975 og 2003, hyllest til væpnede spanske grupper, inkludert 80 drap og attentater og forskjellige kidnappinger.

READ  Senatforespørsel fra Capitol Rebellion: Politiets kaptein gir nye detaljer om opprøret

Hussein twitret også om den nå nedlagte baskiske separatistorganisasjonen Etta, som har drept minst 853 mennesker i fire tiår med bilbomber og skyting.

Amnesty International og spanske kjendiser Javier Barthem og Pointe- அல்- Pitre al-Modever sier Husseins dom – og annen fengsel – har hatt en ødeleggende effekt på landets ytringsfrihet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *