Standard omfordelinger genetiske roller | Fiskeplass

Sim, som har vært i selskapet siden 2012, kommer til den nyopprettede stillingen som sjef for fiskehelse. Han har en MSc i paramedisinsk biologi fra Universitetet i Bergen og en MBA fra Norges Handelshøyskole.

I sin nye stilling vil Sim være ansvarlig for forholdet til partnere og sørge for at selskapet har tilstrekkelig produksjonskapasitet for stamfisk og egg for å sikre helårsforsyning til sine kunder. I tråd med dette vil han sørge for at produksjonen oppfyller alle kravene for at Benchmark Genetics Norway AS skal gjenoppta eggeksporten.

Sim vil fortsette å ha det offentlige ansvaret for fiskehelse og velferd i standardgenetikken til laksedrift i Norge, Chile og Island, tilapia i USA, reker i Amerika og Asia. For å støtte ham i denne stillingen vil Benchmark Genetics utnevne en ny direktør for Salmon Health, som vil være ansvarlig for de operasjonelle funksjonene til selskapets lakseenheter, i Norge og internasjonalt. Denne stillingen vil være lokalisert i Bergen.

“Gyteflokker ble historisk produsert til sjøs med utvalgte stamfisk transportert noen måneder før eggproduksjon,” sier Jan-Emil Johannessen, president for Benchmark Genetics.

“Å etablere vill stamfiskproduksjon i Norge har vist seg å være den beste strategien når det gjelder biosikkerhet og å sikre eggforsyningen til våre kunder. På dette nettstedet holder vi stamfiskflokker på bakken enten resten av livet eller for det meste av dem. Vi er overbevist om at dette er den rette utviklingen for fremtidige genprodusenter. ”

“Som avlsbedrift trenger vi fremdeles å heve bestander av gytefisk i sjøen, dokumentere risikoen for avbøtende virkning og som en komplementær produksjon for det norske markedet. Det er et komplekst puslespill, da mange hensyn må tas i betraktning. er veldig glad for at Rudi Reebmann Sim har sagt ja til å påta seg ansvaret for koordinering og implementering. “

READ  Benchmark Seim fremmer en ny rolle i fiskehelsen - Fish Farmer Magazine

“Eggene vi leverer er sluttproduktet av en lang prosess som krever detaljert planlegging, høy grad av kontroll og tett integrering mellom fiskehelse, produksjon, genetikk og salg. Dette er utfordrende og givende, og jeg ser frem til å ta fatt på dette ny stilling, sier Sim.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *