STISEMA, Bergenstudentenes egne DJ

Av: Dorthe Iselin Austevoll

Du har kanskje sett han på Tidi i løpet av fadderuken. Den danseglade mannen som står bak spakene. Han som skyter konfetti med et smil om munnen. Han som lager liv og leven hele natten lang. Hvem er denne karen, spør du? Møt STISEMA.

Fra rock til elektronika  

Stian Madsgårds, bedre kjent som STISEMA, eventyr startet allerede som 16-åring under onkel Ivars vinger. Onkel Ivar var lastebilsjåfør på dagtid og DJ på kveldstid. Han introduserte Stian for musikksjangeren «dance», noe som gjorde at Stian, som i utgangspunktet var en rockegutt, fikk øynene opp for sjangeren elektronika. Stian ble forelsket og ville lage musikk.

Det var i militæret at Stian stiftet bekjentskap med programmet Vitrual DJ, et nokså simpelt program som etter en stund ble for enkelt å beherske for Etne-gutten. Han var lysten på mer og fikk støtte fra sin far for å kjøpe inn eget mikseutstyr. Det var da det ble fart på sakene. Onkel Ivar drev en klubb i kjelleren på Kløver Hotel i Sauda, hvor Stian fikk lære om miksing og beat matching. Etter en stund fikk han sin første spillejobb, nettopp i kjelleren på Kløver Hotel.

– Jeg var sykt nervøs. Det var en liten spillejobb hvor ca. 50-100 personer kom innom i løpet av kvelden, det var en «cut and play»-jobb, der jeg egentlig bare valgte sanger og trykket på play.

Fra Haugesund til Europa

Etter å ha sugd til seg alt av kunnskap og bekjentskaper åpnet nye dører seg. Takket være Ronny Gjermundsen, som i dag er en av Stians beste venner, fikk han sin første spillejobb i Haugesund.

– Jeg har Ronny å takke for det. Han var virkelig en døråpner for meg. Etter mitt møte med Haugesund begynte ting å skje, og etter å ha spilt på de store klubbene ble jeg sugen på mer. Så jeg bestemte meg for å flytte til Bergen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

11846298_10152982731227651_300254984_n
Foto: Birger Heimdal

Gjermundsen skaffet også Stian spillejobber på de hotteste utestedende Oslo hadde å by på. Emil og Samuel, nåtidens Taket, på Steen og Strøm er et av stedene Stian kan vise til. Nettverket til Stian ble større og større, og plutselig var han booket inn til spillejobb i store og fantastiske London.

– En kompis av meg måtte melde pass på en spillejobb i London, og anbefalte meg som erstatning. Jeg skulle spille for et konsept som heter “French Tuesdays”, på en av de mest kjente klubbene der borte. Dette konseptet kjører tre-fire fester i året, på forskjellige locations hver gang. Jeg spilte på «Den offisielle svenske midtommernattsafton» som er en av dem. De ble meget fornøyd med jobben jeg gjorde, noe som har resultert i at jeg spiller der fast. I oktober skal jeg tilbake, der jeg spiller på en ganske kjent klubb som heter Libertine.

Videre har Stian spilt på klubber i Tyrkia, blant annet på klubbene Karma i Side, og Havana i Alanya. Han har også spilt fast med kameraten DJ Sjur på Høgskolens egne vinterleker.

– Det er noe eget og spesielt med Hemsedalen. Jeg tror det er en av mine beste spillejobber så langt. Det å spille for hundrevis av ville og festglade studenter er helt rått. Stemningen er til å ta og føle på. Det kan nesten ikke beskrives. Det er bare så fantastisk gøy. Jeg og Sjur er veldig takknemlig for at BTS(Bergen Teknikersamfund, red.anm.) vil ha oss tilbake år etter år. De har gitt oss muligheten til å bygge nettverk, møte mange spennende mennesker, og ikke minst gitt oss mange gode minner. Jeg gleder meg til neste gang.

STISEMA spilte på årets BTS Vinterleker i januar
STISEMA spilte på årets BTS Vinterleker i januar. Foto: BTS foto

Egenkomponert fokus

Stians fremtidsplaner er klare.

– Jeg vil fokusere på å skape egenkomponert musikk. Det har alltid vært drømmen, det å skape noe eget. Det tar lang tid å finne sin egen musikalske stemme, så etter denne travle høsten er over, vil jeg bruke tid i studio. Nå som DJ Sjur har kommet godt i gang med sin produksjon må jeg ta han igjen, sier Stian med en spøkefull tone.

– Jeg har en egen SoundCloud-konto hvor jeg legger ut musikken min. Den blir oppdatert jevnlig, så det er bare å ta en titt for dem som ønsker det.

Ikke nok med at Stian er kjent utover de norske landegrensene, han er også resident DJ på nattklubben Tidi i Bergen. Der blir han å finne i fadderuken, med følgende oppfordring til studentene:

– Mitt ønske er at de som ser meg bak DJ-boksen kommer bort til meg og gir meg en high five! Det hadde vært kjempeartig. Jeg er en sosial person og liker å møte mennesker, så her er det bare å kjøre på. Og om folk liker det de hører kan de følge meg på sosiale medier. Alltid kjekt med nye følgere!

STISEMA finner du for øvrig denne uken på TIDI både torsdag, fredag og lørdag.

 

Instagram: STISEMA, #stisema

Snap: STISEMA

Facebook: www.facebook.com/stisema

SoundCloud: soundcloud.com/stisema

 

Author: Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!

Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!