Stotnet tilbyr kontrakter for skybaserte kraftsystemanalysesider

Bildekreditt: Lager

I Norge har det statlige nettselskapet Stotnet valgt Cognite til å utvikle en skybasert kraftsystemanalyse og kapitalforvaltningsplattform.

SpotNet har tildelt Cognite tre avtaler for å utvikle og levere en datamiljøiseringsplattform og digitale løsninger innen kraftsystemanalyse og smart kapitaladministrasjon.

Det forventes at de digitale plattformene vil hjelpe nettoperatøren med å nå sine ambisiøse digitaliseringsmål og akselerere kraftendringen.

Cognite vil tilby Cognite Data Fusion, sin bransjedatabaseplattform, For at Stotnet skal fungere bedre, sikkert og mer konsekvent ved å få tilgang til sanntidsdata relatert til statusen på nettet og distribuerte eiendeler.

Leste du
Offentlig bruk av Bahrain for å digitalisere funksjonene
Tyskland starter design av den fremtidige satsingen

Stotnet vil bruke nettstedet for å få enkel tilgang til kontekstualiserte data for applikasjonene og analytikerne, samt lage nye, relevante applikasjoner på toppen av kontekstualiseringssiden.

Kontraktene vil gjøre det statlige selskapet i stand til å forbedre vedlikeholdet og forlenge levetiden til faseaktiva.

Med all relevant informasjon som trengs for å få tilgang til Grid Connect-applikasjonene på ett sted, kan statnet-analytikere behandle disse applikasjonene mer effektivt. Det regulerer arbeidsflytene til Stotnet og hjelper byggoperatøren med å bygge klienter gjennom tilkoblingsprosessen.

Cognite vil også bidra med teknologi for smart kapitalforvaltning. I dag utfører Stotnet rutinemessig vedlikehold av transformatorer, elektriske tilkoblinger, gassisolerte transformatorstasjoner og andre komponenter som utgjør strømnettet. Med forbedret tilgang til kontekstualiserte data i Cognite Data Fusion, kan Stotnet bedre bestemme statusen til forskjellige komponenter og hvordan den vil endres over tid.

Stotnet og Cognite har forsket og utviklet teknologier for dataanalyse de siste to årene. FoU-samarbeid uttrykte behovet for en datakodingsplattform for programvareløsning som kombinerer data og metadata fra forskjellige kilder og systemer.

READ  Lederen for det norske oljefondet advarer om at overdrivelse i markedet vil 'aldri forsvinne'

“Dette partnerskapet styrker vår ambisjon om å bli mer datadrevet i våre beslutningsprosesser. Vi utvikler digitale løsninger og gjør dem tilgjengelige for kjernevirksomhetene våre, noe som vil bidra til å øke effektiviteten, forbedre responstid og redusere kostnader,” sa ITs Managing Assistant at Stotnet. Styreleder Pete Sander Crockstadt sa.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *