Strikking og drikking

– Klokken halv seks sto det kø utenfor, så jeg er veldig fornøyd, forteller Pernille Marie Våge, leder for BTS – bryr seg. Klokken seks åpnet Kronbar for det som skulle være høstens første strikk og drikk.

Strikkepinner slår i hverandre. Musikk går i bakgrunnen og rommet er fylt av et overtall av jentestemmer som går i ett. Høstens første strikk og drikk har startet.

Foto: Hanne Cecilie Sagen
Foto: Hanne Cecilie Sagen

– Nå skal vi strikke og drikke og kose oss, sier Våge til de 140 som har møtt opp. Strikk og drikk er et arrangement som ble startet av BTS bryr seg våren 2015. Det er et arrangement hvor studenter kan komme og få garn, strikkepinner, en mal og starte å strikke til prematurbarn på Haukeland sykehus.

– Det er hovedsakelig et arrangement for at studenter skal få en tilhørighet til BTS og til Kronbar, forteller Våge. BTS – Bryr seg startet med prosjektet fordi dette var noe de selv kunne være med på.

– Hele prosjektet startet vel med at jeg strikket litt for mye, så hvorfor da ikke henge oss på strikkebølgen og strikke sammen, sier Våge.

Garntype er viktig

Når oppmerksomheten skal rettes mot scenen, ser man at blikkene ikke forlater stikketøyet.

– Det som er bra med strikking er at man kan strikke og følge med samtidig, ler Våge.

Hva studentene vil strikke er opp til dem selv, for det som er viktig er hva slags garntype studentene bruker.

– Vi har fått instrukser fra Haukland på at garnet må kunne vaskes på 40 grader og være for babyer, sier Våge. Det studentene strikker er tepper, luer og sokker til prematurbarn.  Haukeland har et samarbeid med land i Afrika, så hvis det blir for mange tepper, luer og sokker vil det kunne bli sendt dit.

Ikke alle blir ferdig med produktene sine denne dagen, men det gjør ingen ting. Første strikk og drikk var våren 2015, den andre nå. I samarbeid med tv-aksjonen skal det organiseres en  strikkekafé på her på Høgskolen i Bergen. Da kan studentene ta med seg produktene for å prøve og komme lengre. Den siste strikk og drikk for denne perioden skal være den 17. november hvor studentene kan komme for å ferdigstille produktene.

Author: Hanne Cecilie Sagen