Studentlekene i Trondheim

Skrevet av Ida Gussiås, på vegne av Studentlekene i Trondheim

Hu & hei!

Studentlekene (SL) i Trondheim har mottatt flagget fra Bergen Challenge og er klare for å arrangere lekene 22.-26. februar 2017! Her er alle studenter fra Norge velkommen til å delta i 16 forskjellige idretter, eller komme til Trondheim for å være med på en folkefest!

SL arrangeres i samarbeid med Norges studentidrettsforbund og har de siste seks årene gjort stor suksess. Fra og med 2016 ble det bestemt at lekene skal arrangeres to ganger i året, med forskjellige idretter på våren og høsten. Sist gang lekene ble arrangert i Trondheim i 2015 deltok 2000 studenter i forskjellige idretter, og SL venter også mange deltakere i 2017.

Idrettene som er mulig å delta på er basketball, cheerleading, lacrosse field, håndball, innebandy, tennis, badminton, squash, fekting, svømming, SL-trippelen, innendørsorientering, romaskin, langrenn, koie-fem-kamp og goalball.

Studentlekene Trondheim 2015. Foto: Vaclav Slimacek.
Studentlekene Trondheim 2015. Foto: Vaclav Slimacek.

SL tilbyr idretter for alle og enhver – både for toppidrettsutøvere og mosjonister. Idretten koie-fem-kamp er en aktivitetsdag som arrangeres av NTNUI koiene. Her stiller vennegjengen i alt fra stokkasting til tandemski. Det blir i tillegg bål, kaffe og hyggelig stemning.

Lekene er en gyllen mulighet for dem som virkelig vil satse stort. Vinnerlaget i basketball og håndball blir Studentmestere og får muligheten til å representere Norge i Student-EM i 2018.

De som ønsker å begi seg ut på en utholdenhets- og styrketest er velkommen til å teste ut vår variant av multisport, SL-trippelen. Her utfordres deltakerne til gjennomføre 2000 meter roing, innendørsorientering og 3 eller 5 mil på ski.

SL i Trondheim er stolte av å presentere goalball som en ny idrett i lekene. Goalball er i utgangspunktet et ballspill for synshemmede, men i denne idretten vil seende og blinde stille likt. Deltakerne skal ha på seg briller som er lystette, og kan kun høre hvor ballen befinner seg ved hjelp av en bjelle på innsiden av ballen. SL engasjerer voldsomt mange studenter, og vi ønsker å skape blest og bevisstgjøring rundt at idrett for funksjonshemmede er morsomt, lavterskel og noe alle kan bli en del av!

Som en ekstra bonus kan man delta på åpningsseremoni, rebusløp og bankett! På banketten blir det servert god mat, priser skal deles ut og det blir musikalsk underholdning ut i de sene nattetimer. Her er det bare å finne fram finstasen og bli med på tidenes feiring!

Påmelding foregår på www.sltrondheim.no. Fristen for påmelding er 29. januar for lagidretter og 5. februar for individuelle idretter. Informasjon finnes også på vår Facebook side: Studentlekene i Trondheim eller på vår Instagram: sltrondheim.

SL ønsker alle studenter hjertelig velkommen til Trondheim – bli med på leken!

– Studentlekene i Trondheim

Author: Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!

Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!