Svett veldedighet på Kronstad

Haugevis med svette studenter ble observert løpende rundt Campus Kronstad i dag, når BTS bryr seg arrangerte veldedighetsløp. 20 kroner og en runde rundt bygget var det som skulle til for at studentene fikk bidra til å hjelpe natteravnene i Bergen sentrum både med økonomi og oppmerksomhet. 

Det er ingen tvil om at det var stor interesse både for å gi tjue kroner til natteravnene, og for å vise seg fram. Vi kunne se representanter fra studentorganisasjoner løpe om kapp med hverandre, men også mange som ruslet runden i et mer moderat tempo.

BTS bryr seg er ikke en helt fersk undergruppe av BTS Studentersamfundet ved Høgskolen i Bergen. Tidligere har de arrangert «Strikk og drikk», et arrangement som går ut på å nyte et glass med valgfri væske, mens man strikker tepper til prematuravdelingen ved Haukeland sykehus.

Veldedighetens leder

Mens dagens kommentator, Kjetil fra BTS, overdøver det meste som skjer på skolen, får Kontrast1 en prat med Pernille Marie Våge. Våge er tidligere leder av Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen, og er nå leder for BTS bryr seg.

Hva inspirerte deg til å starte BTS bryr seg?

– BTS er en flott organisasjon som når ut til veldig mange, men det er fortsatt en andel studenter som ikke får sitt aktivitetsønske dekket. Så så jeg for meg at ved å starte en gruppe som gir noe tilbake til denne byen som vi er så heldig å kunne forsyne oss av, så kan man gjøre dette med litt alternative arrangementer som BTS eller Kronbar ikke allerede arrangerer.

Hun legger til at dette er en fin arena for å vise at studenter ikke bare forsyner seg, men også hjelper til.

Hva gjorde at du ville stille som leder av BTS bryr seg?

Det var vel fordi det var jeg som begynte å fundere på å starte en slik gruppe, og da dannet meg noen ideer. Vi er et konsensusstyre, så alle i styret har hver sine arrangement som de har ansvar for. Jeg er egentlig mer en koordinator enn en leder, vil jeg påstå.

Ikke bare veldedighetsløp

Representanter fra ulike organisasjoner, politiske partier og representanter fra natteravnene deltok også på veldedighetsløpet.
Representanter fra ulike organisasjoner, politiske partier og representanter fra natteravnene deltok også på veldedighetsløpet.

 

Hvem bryr BTS bryr seg om?

– Vi har arrangert ”Strikk og drikk” en gang, dette skal vi ha flere ganger. I dag støtter vi natteravnene i Bergen sentrum med veldedighetsløpet. Vi planlegger også et stort familiearrangement på Kronstad, hvor pengene går til TV-aksjonen som i år går til regnskogen.

Hvor kom ideen om veldedighetsløp fra?

– Oi!, bryter hun ut, før hun tenker seg om. – Vi har snakket litt om et løp mellom Møllendalsveien og Kronstad, for å gi en litt samlende effekt mellom campusene, men dette ble vanskelig med den korte planleggingstiden vi hadde. Vi håper nå at vi får veldedighetsløpet på agendaen i fadderuken, slik at dette utvikler seg til noe som kan være med på å føre sammen campusene.

Er studenter veldedige mennesker?

– Jeg tror det! Du ser det bare på den enorme frivillighetsbasen vi har her i utgangspunktet. Selv om det ikke er veldedighet, så er det frivillig arbeid som de legger ned ved siden av studiene sine. Potensialet er altså der, så da gjelder det bare å finne hva de bryr seg om! Kronbar har allerede hatt en veldedighetskveld hvor de samlet inn penger til Redd barna, og der var det jo kjempeoppmøte!

Hva er den største utfordringen ved å drive denne organisasjonen?

– Den største utfordringen er nok å få studentene til å vite om disse arrangementene, og ta del i det. Jeg tror at veldig mange har lyst til å være med på mye, men de må se når det er, og kunne legge det inn i planene sine for dagen. Det er vanskelig å nå ut, noe vi jobber med fra alle hold.

Hvor mye håper du å samle inn i dag?

 – 10 000. Dit tror jeg vi når.

Pernille nådde målet sitt med god margin, og endte med 23 680 kroner til Natteravnene i Bergen sentrum!

 

Author: Martin Furland