Tidligere kong Juan Carlos, 83, ‘alvorlig syk’

Etter rykter som sirkulerer i landets medier, har den spanske kongefamilien blitt tvunget til å nekte for at tidligere kong Juan Carlos, som var involvert i korrupsjon, er ‘alvorlig syk’.

Pilar Eyre, ansett som en ledende ekspert på den spanske kongefamilien, twitret mandag at 83-åringen var i “kritisk tilstand” og at Det kongelige hus vurderte muligheten for å overføre ham til Spania.

Ryktene ble raskt undervurdert av den kongelige familien, som insisterte på at Juan Carlos hadde god helse, med Hola! Avisen med et sitat fra Raja: ‘Jeg har rett. Jeg trener på to timer hver dag, og jeg har det bra. ‘

Tidligere kong Juan Carlos, 83, er tvunget av det spanske kongehuset til å nekte rykter om at han er “alvorlig syk” etter at rykter begynte å sirkulere i landets medier.

Pilar Ire, en ekspert på den kongelige familien, utløste rykter med tweeten, som la til at den korrupte kongen kan komme tilbake fra selvpålagt deportasjon for behandling.

Pilar Ire, en ekspert på den kongelige familien, utløste rykter med tweeten, som la til at den korrupte kongen kan komme tilbake fra selvpålagt deportasjon for behandling.

Ryktene har begynt å sirkulere om de siste bildene av kongen som abdiserte tronen i 2014 og deretter flyktet til Abu Dhabi i fjor blant skatteunndragelser.

Et bilde tatt i desember i fjor viser at kong emeritus støttes av to livvakter mens han går gjennom en marina på sitt bolthull i Midt-Østen.

Dette er det første bildet av Juan Carlos som kommer til Abu Dhabi i begynnelsen av august i fjor.

Kongen forlot Spania etter åpningen av en etterforskning av sveitsiske aktorers påståtte bankkontoer i skatteparadis.

Etter ankomsten sjekket han inn på presidentpalasset på 10 000 dollar for natten på det sju-stjerners Emirates-palasset.

Muligheten for at han kom tilbake til Madrid til jul, polariserte den politiske debatten i Spania foran høytiden før han ble avvist av Juan Carlos.

Han sa at avgjørelsen skyldtes en koronavirusinfeksjon og at han var en høyrisikoperson på grunn av alder.

Rapporter nektet av det spanske kongehuset den gang sa at han hadde blitt innlagt på en privat klinikk i Abu Dhabi etter å ha gjennomgått en positiv test for koronavirus.

Juan Carlos står overfor tre separate straffesaker i Spania.

Den ene er relatert til bruken av kredittkort knyttet til utenlandske kontoer etter at han trakk seg fra kontoret i juni 2014 og mistet konstitusjonell beskyttelse mot å bli tiltalt som en tjenestemonark.

Advokater prøver å fastslå om kongen har tilgang til midler som er satt inn på kontoer som en meksikansk forretningsmann og en spansk luftvåpenoffiser har.

Spania har startet sin egen etterforskning basert på informasjon som er delt av Sveits om penger som angivelig mottas av Juan Carlos som en del av sitt engasjement i høyhastighets jernbaneavtale i Saudi-Arabia.

I desember kunngjorde den tidligere monarkens advokat at han hadde betalt mer enn $ 600 000 i skatt med renter og tillegg i flere år siden han gikk av.

Spanske tjenestemenn sa som svar at de analyserte skattebetalinger som ‘vilkårlige, ærlige og fullstendige’.

Juan Carlos avgang fra Spania i begynnelsen av august satte alvorlig spørsmålstegn ved monarkiet i landet, ledet av venstreorienterte visepresident Pablo Iglesias.

Mange intervjuer med Corinna Joe Zine-Widgenstein, den tidligere elskerinnen til den tidligere kongen som nå bor i England, hjalp ikke.

Han var involvert i en skandale rundt administrasjonen til Juan Carlos, som tilbød ham en belønning på 57 millioner dollar.

Den 57 år gamle blondinen sa: ‘Han ga henne en pengepremie fordi han var sta i å ta vare på henne.

I et TV-intervju i fjor beskrev Juan Carlos sin utvisning fra Midtøsten som “den ultimate fiaskoen”.

Juan Carlos abdiserte i 2014 av

Juan Carlos abdiserte i 2014 av “personlige grunner” og overlot kontrollen over landet til sin sønn, nå kong Felipe VI (bildet med datteren Leoner)

Felipe VI, sønn av den nåværende kongen av Spania, Juan Carlos, gjemte sin eksiliserte far og bagvaskelse rundt familien i sin juletale.

Han sa i en TV-tale: ‘Etikk er over familieforhold’. Det siste bildet av Juan Carlos ble tatt 29. desember på Yass Island i Abu Dhabi, hjemmet til Yass Marina-banen som huser Abu Dhabi Grand Prix.

I et brev til Juan Carlos som kunngjorde sin beslutning om å forlate hjemlandet, sa den nåværende kongen av Spania, Felipe VI, ‘Veiledet av min tro på at vi kan gi bedre service til spanjolene og dets følge, kongen, kunngjør jeg min beslutning å flytte vekk fra Spania.

‘Det var en beslutning jeg tok med dyp følelse, men med stor ro. Jeg var konge i Spania i nesten 40 år, og hele tiden ønsket jeg alltid det beste for Spania og kronen. ‘

Han signerte brevet: ‘Så kjærlig som alltid, din far.’

Det ble senere avslørt at han allerede hadde forlatt Spania da brevet ble publisert av Royal House.

Hans avgang provoserte blandede reaksjoner, beskyldte monarkiet og høyreorienterte politikere for å ha tvunget ham til utvisning, og kritikere av den tidligere monarken og beskyldte ham for et amatørforsøk på å beskytte seg selv og sønnen mot korrupsjonskandaler som truer den fallende fremtiden for Spansk monarki. Familie.

Den Barcelona-baserte forfatteren Pilar Eyre, en ekspert på den spanske kongefamilien, fremsatte den eksplosive påstanden om Juan Carlos og Diana i sin 2012-bok.

Han sa at Diana og Charles passerte til kongen av Spania under en ferie med sønnen deres i 1986 på kongens sommerpalass på Mallorca.

Ifølge Irene gjorde King en ‘håndgripelig’ forbedring for Diana, da bare 25.

Diana benektet at noe unødvendig hadde skjedd, men innrømmet at selv om den lystige kongen var ‘sjarmerende’, kunne han være litt oppmerksom.

Hvem var den tidligere kongen av Spania Juan Carlos I?

Juan Carlos I regjerte som konge av Spania fra november 1975 til han gikk av i juni 2014.

Han var en berømt monark i løpet av sine fire tiår med styre, og han var medvirkende til å forvandle landet til et demokrati.

Han var barnebarnet til Alfonso XIII, den siste kongen i Spania før monarkiet ble styrtet i 1931, etterfulgt av proklamasjonen av den andre spanske republikken.

Juan Carlos ble født 5. januar 1938 i Roma, Italia under utvisningen av familien. Han kom til Spania i 1947 for å fortsette studiene og gikk inn på Zaragoza Military Academy.

Han fullførte sin videregående utdanning ved Universitetet i Madrid og giftet seg med prinsesse Sofia av Hellas og Danmark i 1962 i Athen.

De hadde to døtre og en sønn sammen: Elena, Christina og Felipe.

Juan Carlos ble først president i Spania sommeren 1974. Den fascistiske diktatoren Francisco Franco døde i november året etter, og Juan Carlos ble konge 22. november 1975, to dager etter Francos død.

Juan Carlos roste sin rolle i overgangen til demokrati i Spania og reformene for å styrte det frankistiske regimet.

Imidlertid begynte kongens rykte og monarkiet å lide under etter at det oppstod kontroverser rundt familien hans.

I april 2012 møtte Juan Carlos kritikk for sin elefantjakttur til Botswana under finanskrisen i Spania.

Publikum fikk først vite om turen etter at King såret seg selv og et spesialfly ble sendt for å hente ham.

Spanske tjenestemenn sa at kostnadene for turen ikke ble betalt av skattebetalere eller palasset, men av den syriske forretningsmannen Mohamed Iyad Kayali.

Da datteren hans, prinsesse Christina, ble siktet for skatteunndragelse i 2014, ble korrupsjonskandalene rundt kongefamilien stengt, og hun ble den første spanske kongen som stilles for retten. Hun ble senere løslatt, men mannen ble dømt.

Han trakk seg i 2014 til støtte for sønnen prins Felipe, og i fjor kunngjorde Juan Carlos sin beslutning om å trekke seg fra det offentlige liv, og fullførte de gjenværende organisasjonsfunksjonene og opptredenen fra juni 2019. I august i fjor ble han vellykket operert i hjertet i Madrid.

I juni 2020 startet Spanias høyesterettsadvokat etterforskning av Juan Carlos ‘involvering i høyhastighetstogavtalen i Saudi-Arabia, som ble tildelt et spansk panel i 2011.

Etter rapporter om at han hadde mottatt 100 millioner dollar fra den avdøde kongen i Saudi-Arabia og millioner av dollar til en forretningsmann, fraskrev kong Felipe sin egen avstamning og snappet sin kongelige kongedømme fra faren i mars.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *