Trigger givergleden hos studentene

For mange fører julen med seg glede, god mat og julegaver. Dessverre er det flere som ikke forbinder julen med dette. På Høgskolen i Bergen kan man frem til 11. desember donere julegaver til dem som trenger det. 

Leder i BTS Bryr seg, Pernille Marie Våge, håper studenter og ansatte vil donere gaver. Foto: Louise Thunem
Leder i BTS Bryr seg, Pernille Marie Våge, håper studenter og ansatte vil donere gaver. Foto: Louise Thunem

Årets julegaveinnsamling

Årets gaver blir gitt til Frelsesarmeen i Bergen. Dette er andre året at det arrangeres julegaveinnsamling på Høgskolen. Årets arrangør er BTS Bryr seg. Pernille Marie Våge, leder i BTS Bryr seg, forteller at det ble arrangert for første gang i fjor, da av Kjernestyret i BTS. Ettersom innsamlingen ble en stor suksess, ønsket de å trigge givergleden hos studentene ved høgskolen i år også.

– Ved å tenke tilbake på hvor mange gaver som havnet under treet i fjor, og siden til Frelsesarmeen, er det tydelig at studenter og ansatte ved HiB har en stor giverglede og at de bryr seg om dem som ikke har like gode forutsetninger for å møte julen som andre, sier Våge. 

Videre forteller Våge at deres mål i år med gaveinnsamlingen er at de forhåpentligvis klarer å samle inn flere gaver enn fjoråret. Likevel poengterer hun at dette ikke er det eneste målet. BTS Bryr seg har et håp om at studenter og ansatte tenker litt ekstra på dem som sliter og gruer seg til jul.

 

Det er allerede kommet en del pakker under treet på Kronstad. Foto: Benedicte Lynum
Det er allerede kommet en del pakker under treet på Kronstad. Foto: Benedicte Lynum

Alternativ julegave til mor?

En av dem som donerte gaver i fjor, var Kjærsti Rønneberg. Hun hadde likevel sin egen vri på det.

– Jeg lagde gaver med til og fra-lapp, der jeg skrev navn på slektninger på «fra». Jeg tok bilde av innholdet, ferdig pakket gave og til/fra-lappen og

skrev et lengre og koselig julekort med bildene inni. Det virket som om de eldste i familien synes det var en flott ting. Søster ble litt skuffet…, forteller Rønneberg i en melding.

– Til besteforeldre og andre som har ALT er en slik gave kanskje det mest kreative man kan gjøre på studentbudsjett. Og jeg må jo innrømme at jeg gjorde det for å slå to fluer i en smekk. Ideen er god, men hvor nobel den er kan vel diskuteres! Jeg orker ikke å forholde meg til å skulle være

en birdragsyter til å fylle opp folks kott. I tillegg håpte jeg at de skulle ta det som et hint, både om hvor dårlig stelt det er med barnebarnet i Bergen OG at ikke jeg heller er interessert i lite gjennomtenkt ræl, forteller hun.

Hun er rask med å tilføye at dette ikke er et signal man vil sende dersom man er såpass heldig at man er i familie med folk som bryr seg om hva du liker og hva som kan passe til deg.

 

Fra nuddelromantikk til pådekt bord

Våge mener det er viktig å gi denne typen gaver.

– Jeg håper samtlige på HiB tar seg bryet med å gi en slik gave. For selv om nuddelromantikken er det som blomstrer for studentene i løpet av semesteret, kommer de fleste hjem til duk og dekket bord når juleferien starter. Da syns jeg definitivt det er verdt å spandere 100-200 kroner på en gave som går til noen som ikke møter samme velstand i ferien som folk flest.

IMG_7304
Innpakkingen kan man ta på skolen. Foto: Benedicte Lynum

Author: Benedicte Lynum