Trump tiltale: Tidligere president advokater kaller senatet en ‘politisk arena’ og oppfordrer senatet til å avvise beskyldninger

Aktor for tidligere president Donald Trump har oppfordret senatet til å oppheve tiltalen mot ham i et nytt sammendrag som ble arkivert mandag.

Trumps advokater beskrev den kommende rettssaken som en “politisk arena”, mens senatet skrev at det å straffe en tidligere president etter at de trakk seg var grunnlovsstridig: Følelser av skrekk og forvirring hos alle amerikanere over det politiske spekteret ved synet av katastrofen. “

Amerikanske forskere og konstitusjonelle eksperter har påpekt at Trump fortsatt kan bli straffet for sin oppførsel før og etter de forferdelige opprørene i det amerikanske Capitol, men de siste dagene siden han ble kastet ut av Representantenes hus i forrige måned.

Demokrater har beskyldt den tidligere presidenten for å ha oppdaget et dødelig opprør som drepte fem mennesker, inkludert den amerikanske Capitol-politibetjenten Brian Signick. En rekke pro-Trump-opprørere er arrestert av statlige og føderale politimyndigheter.

Mandag hevdet Trumps advokater at hans tidligere motstandere i Capitol Hill brukte voldelige opptøyer for å skade ham.

“I stedet for å fokusere på å helbrede nasjonen, eller fokusere på å straffe de som bryter loven som angrep Capitol,” argumenterte Mr. Trumps advokater, “husets høyttaler og hans allierte forsøkte å bruke det øyeblikkelige kaoset for egen politisk vinning. “

Husledere som etterforsker saken forventes å tro på videoene som kommer fra beleiringen, med Trumps brennende retorikk som nekter å erkjenne valget og rapportere saken. Hans nye sikkerhetsteam har sagt at de planlegger å bruke sin egen cache med videoer av demokratiske politikere som holder taler.

Demokrater har hevdet at han ikke er ansvarlig for den tidligere presidentens stilling. For republikanerne vil testen teste deres politiske troskap til Trump og hans varige grep om GOP.

Republikanske senatorer, inkludert republikanernes senatsleder Mitch McConnell, som opprinnelig ble jaget av grafiske bilder av beleiringen, fordømte volden og pekte skylden på Trump. Men de siste ukene har de samlet seg rundt den tidligere presidenten og hevdet at kommentarene hans ikke holder ham ansvarlig for volden og stiller spørsmål ved legitimiteten til å prøve å få noen i embetet lenger.

Senatorer ble jurymedlemmer kort tid etter at president Joe Biden tiltrådte, men demokratenes fokus på å sikre den nye presidentens tidlige kabinettvalg forsinket etterforskningen, og republikanerne prøvde å holde seg så langt unna de blodige opptøyene. På den tiden senator fra Kentucky. Rand Paul tvang rettssaken til å bli satt til side som grunnlovsstridig fordi Trump ikke lenger er i embetet og drar 44 republikanere inn i sitt argument.

En av Trumps hardeste forsvarere er den republikanske senatoren i South Carolina. Lindsay Graham sa om CBS Stå overfor nasjonen Han mener Trumps handlinger er feil, og at han “kommer til å ha en plass i historien for alt dette,” men understreket at dømming ikke er Senatets jobb. De 45 stemmene for Pauls framgangsmåte indikerer at det er lite sannsynlig at demokrater kommer til en eneste periode i et 50-seters senat, men to tredjedeler av stemmene – eller 67 senatorer – bør straffe Trump.

Associated Press bidro til denne rapporten

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *