Trumps ‘chilling’ kall kalles bevis som Senatet går til sluttfase høring uten vitner

Jan.

Senatdemokrater og republikanere og tiltalsforvaltere og Trumps sikkerhetsrådgiver utarbeidet en siste øyeblikk avtale lørdag for å registrere Herrera-Beatlers uttalelse fra forrige natt om Trump-McCarthy-samtalen, og dermed avslutte rettssaken og den endelige avstemningen.

“Den tidligere presidentens råd om å godta den offentlige uttalelsen som bevis på dette tidspunktet er akseptabel,” sa Trumps advokat, Bruce Custer.

“Ledere er klare til å inngå en kontrakt,” sa lederleder Jamie Raskin.

Hr. Ruskin leste fru Herrera-Beatlers uttalelse som bevis og begynte deretter sidens siste argument.

For senest en time siden, på senator Ruskins forespørsel, stemte senatet 55-45 for å høre fra vitner, til stor overraskelse for Trumps sikkerhetsråd og senatorer fra begge parter.

Fem republikanere – Mitt Romney fra Utah, Susan Collins fra Maine, Lisa Murkowski fra Alaska, Ben Sass fra Nebraska og Lindsay Graham fra South Carolina – stemte med 50 demokrater.

Men for å begynne å kalle vitner, må demokrater og republikanere komme sammen i en topartsavtale som styrer innskuddsprosessen, da enhver resolusjon vil ødelegge rommets tradisjonelle grense på 60 stemmer.

Senatslederne ble spurt om en times søk etter vitner, som truet med å fryse rommet midt i tiltalen i flere uker: hvor mange vitner vil bli kalt? Hvordan håndteres innskuddet? Hvordan vil rettssaken fortsette hvis et vitne nekter en kapellan å vitne? Hvor mange advokater vil være i rommet for hvert trinn?

Til slutt ble demokratiske ledere og tiltale ledere enige i GOPs forslag om å ta med Herrera-Beatlers rapport som bevis.

“Da McCarthy til slutt nådde presidenten 6. januar og ba ham om å stoppe opprøret offentlig og med makt, gjentok presidenten opprinnelig løgnen om at han hadde brutt Capitol. McCarthy benektet det og fortalte presidenten at de var Trump-tilhengere. Det var da presidenten ifølge McCarthy sa: ‘Vel, Kevin, jeg tror disse menneskene er mer opprørte over valget enn du er.’

Neste uttalelse fra McCarthys svar til presidenten var: “Hvem tror du du snakker med?”

Ruskin argumenterte lørdag for at overføringen av ledernes sak hevder at Trump bevisst hette til opprøret 6. januar, mens kongressen sertifiserte Joe Bidens valgseier.

“Den oppførselen er helt klart en del av den konstitusjonelle forbrytelsen han blir beskyldt for, det vil si å anspore til opprør. [conduct] Fortsetter å provosere opprør. Den beskrevne oppførselen opprettholdte ikke bare hans fortsatte skyld, men gir oss også i dag mer avgjørende bevis på at han i første omgang hadde til hensikt å anspore til opprøret, “sa Ruskin.

Trumps advokat, Michael van der Wein, svarte på ledernes anmodning om vitner på lørdag og truet med å ringe sine egne vitner for å utsette forhandlingene og trekke demokratene gjennom gjørma.

“Jeg trenger 100 vitner. Ikke bare ett,” sa Van der Veen.

“Det eneste jeg spør er, hvis du stemmer på vitner, ikke håndjern meg ved å begrense antall vitner jeg måtte ha. Jeg må gjøre en grundig etterforskning som de ikke gjorde,” sa han om tiltalsjefene. Dette burde allerede vært gjort. En ulempe er at de ikke gjør plikten til husledere. ”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *