UKEN-revyen lever opp til forventningene

Fra promp, til Ottar, til flyktningkrisen; en revy med et bredt spekter av ulike temaer. Magemusklene mine fikk bryne seg med latter i en og en halv time.

Revyen Versus er UKEN16s tradisjonsbærer og øyesten, og hadde premiere torsdag 25. februar. Forestillingene strekker seg frem til 10. mars, og det er selveste Rasmus Wold som har blitt leid inn til å skape kreative, minneverdige sketsjer. Revyen har et gjennomført konsept med en rød tråd linket til navnet Versus. Gjennom to akter har de sketsjer som tar for seg et tema versus et annet, et eksempel er ”offentlig vs. privat”, en sketsj som står som nummer to på årets program og er særdeles underholdende samt kreativt koreografert av Wold.

IMG_0918
Rasmus Wold. Foto: Benedicte Lynum

Gjennomførelsen til skuespillerne var eksepsjonell. Skuespillerne er flinke til å formidle replikkene tydelig og lever seg godt inn i de ulike rollene. Instruktøren Rasmus Wold kommenterer at de i år har fokusert på å la 6 aktører få spille hovedrollene. Dette påpeker han at er en endring fra tidligere revyer, hvor det har vært vanlig med 8-10 aktører. Wold forteller videre at årsaken til å velge færre aktører i år er fordi det skaper en større mulighet til å skinne på scenen. Han er selv fornøyd med fremførelsen til skuespillerne og synes det er gøy å se at publikum liker revyen.

Ny type revy

Gjennom sang, dans og replikker blir vi underholdt av sketsjer som tar opp dagsaktuelle og hverdagslige temaer. Rasmus Wold forteller at de hadde et ønske om å lage en ny type revy. En revy med drøyere sketsjer og ikke så innpakket budskap. Videre forteller han at de har fokusert på å bruke viktige temaer, og har valgt å ta vekk historierevyen. De fokuserer kun på ett tema og holder sketsjene under den ”paraplyen”. Wold påpeker at det er dette som skiller Versus fra mer tradisjonelle revyer.

Flere av numrene er like sketsjer fra revy satt opp i Oslo. Da jeg konfronterte Rasmus Wold om dette fortalte han at det er naturlig og riktig. Årsaken er at han har satt opp revyer i Oslo, og har dermed sett tilbake på hva han har gjort før for å søke etter inspirasjon. Han ønsker å formidle at han har selv skrevet alle sketsjene til Versus, med andre ord er det ikke plagiat av andres arbeid. Sketsjer han har hentet inspirasjon fra har blitt endret til lignende versjoner. Det er dermed naturlig at noen fra publikum vil kunne kjenne igjen noen av sketsjene. Han påpeker også at det er veldig flott han blir spurt om dette slik at det kan oppklares.

Saken fortsetter under bildet

IMG_0912

Skuffende avslutning

1,5 time med underholdning. Temaer som Miljøpartiet De Grønne og flyktningeleir er noen av de viktige temaene revyen Versus tar opp og setter på spissen, men de tar også opp temaer som er mindre viktig og heller gjenkjennelig fra en vanlig studenthverdag. De legger ikke skjul på noen ting, noe som gjør sketsjene drøyere og enda morsommere. Blant annet var sketsjen ”Guttevors vs. Jentevors” god underholdning for øye og original i fremførelsen. Det var et fortreffelig show fylt med mange latterkuler. Det er derfor synd at de går hakket for langt i avslutningsnummeret. Funksjonær i UKEN Marlen Suzanne Fjeldstad forteller at hun både ble sint og lei seg. Hun synes det er å dra det for langt når man tuller med mennesker som må flykte for livet. Videre påpeker hun at hun har forståelse for at det er en revy og at ting blir satt på kanten, men føler den sketsjen ble for drøy.Fra å være en forrykende revy med gøyal underholdning med bredt humoraspekt blir avslutningsnummeret en skuffelse. Til tross for det var det en flott revy jeg godt kunne sett om igjen.

Terningkast  4.

 

Se flere bilder fra UKEN-revyen.

Author: Benedicte Lynum