UKEN16s første artistslipp

I dag, tirsdag, klokken 14 åpner billettsalget til UKEN16. Mandag hadde festivalen sitt første artistslipp. PR-sjef i UKEN 16, Victoria Poon Sundvor, spår at billettsalget kommer til å gå fort.

– Interessen har foreløpig vært massiv, forteller PR-sjefen.

Nytt konsept

Karpe Diem kommer til UKE-teltet 5. mars. Foto: Benedicte Lynum
Karpe Diem kommer til UKE-teltet 5. mars. Foto: Benedicte Lynum

I går presis klokken 13 ble UKEN 16s første teltartist sluppet. Slippet ble gjennomført synkront på studiestedene BI, Høgskolen i

Bergen, Universitetet i Bergen, Sjøkrigsskolen og Norges Handelshøyskole(NHH). Første teltartistslipp presenterte en festivaldag som rommer mer enn en artist. Hovedartistene ble selveste Karpe Diem med Omar, Arif og BMI som bonusartister.

Festivaldagen er et nytt konsept der en hel dag blir fylt med artistopptredener, matboder og attraksjoner. PR-sjef i UKEN16, Victoria Poon Sundvor, forteller hvorfor valget falt på konseptet festivaldag:

– Vinteren i Bergen blir ofte lang, våt og kald, så da er festivaldagen en perfekt rømningsvei. En hel dag i UKE-teltet med de viktigste elementene fra en festival; bra musikk, bra mennesker, nok av øl og varierte matboder. Vi ønsker å skape den typiske festivalfølelsen litt utenom den typiske festivalsesongen.

Hun forteller at UKEN tidligere har bestått av enkeltarrangementer og konserter, ikke en hel dag med underholdning slik som festivaldagen tilbyr.

(Saken fortsetter under bildet)

Nytt ved UKEN16, er en hel festivaldag. Header: UKEN16
Nytt ved UKEN16, er en hel festivaldag. Header: UKEN16

– Nå får vi en dag med det perfekte blandingsforholdet mellom gamle slagere og nye oppdagelser. Vi har skikkelig troen på konseptet, og lover at dette ikke blir en dag man vil gå glipp av!, lovfester Sundvor.

Billettene til festivaldagen legges ut tirsdag 27. oktober, klokken 14:00. Sundvor mener billettsalget kan gå raskt.

– Interessen har foreløpig vært massiv. På Karpe Diem-konserten som også ble lansert i Trondheim i dag, er billettene allerede blitt revet bort, så forhåpningene er høye for morgendagens salg, sier Sundvor. Dette er en dag festivalelskere ikke kan gå glipp av!

– UKEN er for alle og kjempegøy – og det vil vi at folk skal få vite.

Bedre samhold
UKEN er Vestlandets nest største kulturfestival og arrangeres annethvert år. I hovedsak er det NHH som er arrangør, men i år har de satset høyt på bedre samhold og økt engasjement blant alle studenter i Bergen. Arrangørene har derfor valgt å etablere ulike PR-team rundt på skolene i sentrum. PR-teamene skal få med seg flest mulig fra sine studiesteder til å delta på UKEN. På spørsmål om hva målet med en bredere promotering i sentrum er, svarer Sundvor:

– Målet med en bredere promotering på andre studiesteder enn NHH er rett og slett at vi ønsker at flere skal få oppleve studentfestivalen UKEN. UKEN er for alle og kjempegøy – og det vil vi at folk skal få vite.

Det vil bli mer grønt i siktet. Dette var kun starten på forventingene mot UKEN16. Sundvor kan ikke fortelle nøyaktig når neste artistslipp blir, men lover oss at det vil bli flere store slipp fremover mot UKEN.

Author: Benedicte Lynum