Varsko her! Nå faller trærne i Jekteviken

I går: Naboer og politikere hindret trefelling. I dag: Politiet hindrer naboer.

Politiet har i dag satt opp sperringer rundt området hvor Studentsamskipnaden skal felle trær. Demonstranter er bortvist, og trefellingen er satt i gang.

Sendte advokat på fylkesmannen 

I følge en pressemelding fra Sydnes og nøstet velforening i dag morges, har foreningen valgt å ikke demonstrere i dag. De påpeker likevel at enkelte naboer er tilstede på eget initiativ.

– I stedet ringer vår advokat til seksjonsleder Anne Kristin Sande hos fylkesmannen og ber de følge spillereglene, heter det i pressemeldingen.

Fylkesmannen har til tross for klagene valgt å bekrefte tillatelsen Bergen kommune ga studentsamskipnaden for rammetillatelse til nybygg av studentboliger og barnehage i Jekteviken. SiB kan dermed fortsette trefellingen med fortsatt rent mel i posen.

Se bilder fra gårsdagens demonstrasjon her.

Styreleder i SiB er godt fornøyd med at trefellingen nå er satt i gang. Foto: Martin Furland
Styreleder i SiB er godt fornøyd med at trefellingen nå er satt i gang. Foto: Martin Furland

Fornøyd studentsamskipnad

Styreleder i Studentsamskipnaden i Bergen, Tor Sivertsen Prestegard er svært fornøyd med å komme i gang med byggingen.

– For vår del er det svært godt å komme igang med å bygge disse 26 familieboligene for studenter med barn, og med lekeareal på taket. Vi har arbeidet lenge med denne prosessen, siden 2007, og det er viktig at dette prosjektet nå blir gjennomført. Bergen trenger sårt flere studentboliger, og det var derfor svært viktig for oss å få realisert dette prosjektet.

Prestegard forteller at det var gledelig lesning at Fylkesmannen bekrefter kommunens vedtak om at SiB har lov til å bygge studentboliger i Jekteviken.

– Nå håper vi på ro rundt prosjektet og godt samarbeid med velforening og naboer for de 26 barnefamiliene som skal flytte inn, avslutter han.

Author: Martin Furland