Vetle i California: Bil, bo og Kroatia

Den siste uken har livet bydd på utfordringer, nye venner, og vannblemmer. Dagens samfunn stiller stadig høyere krav til den alminnelige feriestudenten.

Det første en må anskaffe når en flytter til USA er en bil. Avstandene er for store til å bruke beina som fremkomstmiddel. For $2600 kan en enten kjøpe en Volvo XC70 eller 744,9 gallon med melk. Etterpåklokskapen tilsier at jeg burde ha valgt sistnevnte.

[…] i tillegg til at vi får en mulighet til å innføre troll og tacofredag i kroatsk kultur.

Den norske kulturen går en spennende tid i møte. Implementeres snart i Kroatia. Foto: Vetle Ruud
Den norske kulturen går en spennende tid i møte. Implementeres snart i Kroatia. Foto: Vetle Ruud

I tillegg til å anskaffe en bil er det nødvendig med et sted å sove de neste fire månedene. Det viser seg å være vanskeligere enn en skulle trodd. Utallige netter på hosteller og lugubre hoteller er tilbragt, og flere vil det bli. På et av hotellene var det hele to toaletter fordelt på 44 personer, men bildene av dette skal innlegget spares for.

Fordelen med hostelloppholdene er at en møter mange mennesker. På et av hostellene møtte min studiekammerat og jeg en kroater vi kunne tenke oss å bo med. Da han også lette etter et bosted bestemte vi oss for å lete sammen. Dette vil gjøre det litt lettere å finne leilighet, i tillegg til at vi får en mulighet til å innføre troll og tacofredag i kroatsk kultur.

Den norske kulturen går en spennende tid i møte. Implementeres snart i Kroatia.

Resten av denne uken vil sannsynligvis bli benyttet til å sjekke valutakursen (hvilket er mer nervepirrende enn å tyde kontoutskriften ettert fadderuken), samt å kontakte huseiere som ikke er klar over at leiligheten deres skal leies ut.

 

Author: Vetle Berge Ruud