“Vi setter helse som topprioritet på livslisten vår”

Så du videoen på sosiale medier eller på TV den siste uken hvor den amerikanske advokaten hadde et filter på Zoom-møtet sitt og henvendte seg til dommeren med et katteansikt? Det var ingen måte han kunne finne veien ut av kattenes ansiktsfilter, og han kunne høres desperat gjenta til dommeren: “Jeg er ikke en katt. “Jeg led av å se det fordi jeg har sett lignende tilfeller ofte. Kanskje du er en av menneskene som gikk på et universitetskurs eller bestemte deg for å lære et nytt yrke online under innesperringen i fjor. Eller er du en annen teknisk svikt som advokaten som ble kjent denne uken?

I fjor vår, under innesperringen, måtte alle gjøre det begynn å bruke Zoom og andre online treningsverktøy for å jobbe hjemmefra, lær deg nye ferdigheter og se dine venner og familie. Folk laget treningsvideoer, startcampe på nettet, og ikke glemme alle matlagingskursene. Online yoga var en stor hit i det skandinaviske samfunnet, men med alle de forskjellige workshops og kurs som ble tilbudt, var det en jungel for nye og gamle kunder å finne det beste alternativet. Noen gikk til yogastudioet eller læreren de alltid gjorde; Andre prøvde det og likte noen nye.

Jeg skulle ønske jeg kunne si JA, jeg elsker Zoom men Jeg er redd det ikke har skjedd med degt – Jeg er et komplett katteansikt – Sjefen min inviterte meg til et Zoom-møte, og jeg kunne ikke bestemme meg for om jeg skulle bruke et filter til å bytte det rotete kjøkkenet mitt mot en kinesisk vegg eller en paradisstrand – det tok meg så lang tid å bestemme at jeg nesten mistet møtet.

READ  1000 amerikanske marinesoldater ankommer Norge for trening i kaldt vær - Europa

Når folk bestemmer seg for å flytte til øya, er en av utfordringene å finne noe å gjøre med tiden deres. Noen er heldige og kan være på jobb eksternt. Det synes som mange av skandinaverne som bestemmer seg for å flytte til Mallorca fra nord, ta med deg mye erfaring innen helse og måter å leve bedre på. Hvis du for eksempel hadde sjekket for to år siden på Mallorca, var det minst 20 forskjellige yogastudioer i drift med skandinaviske forbindelser; i dag overlevde imidlertid bare de som valgte online-tjenester.

Når det gjelder velvære og skandinaver, setter vi helse høyt på livslisten vår. Kanskje det er grunnen til at vi har så mange av oss på øya som jobber med indre og ytre helse. Yogalærere, personlige trenere, boot camp-lærere, livscoachere, tennis- og padletennilærere, og for ikke å nevne alle profesjonelle sykkeltrenere.– Og selvfølgelig, for å føle deg bra, trenger du også å snakke språket, så vi har også noen private språklærere. Med hånden på hjertet er det mye lettere å snakke språket i landet der du bor. Noen ønsker å lære å snakke spansk slik at de kan kommunisere med naboer, leger og andre myndigheter. Andre for å møte nye venner og hjelpe andre. I januar i år tilbød de fleste byrådene en grunnleggende katalansk klasse for utlendinger, jeg så stor interesse da kurset ble lansert, men når jeg spør nå, ser det ut til at ingen en måned senere deltar på Zoom-klasser.

snakke til Sandra Gonzalo; hun er halvparten svensk og halv spansk og bor i Palma hvor det siden 2020 tilbyr unike online spanskundervisning. Hun begynte sin karriere som reporter for Mallorca Daily Bulletin For noen år siden. Først sier hun at ideen om Skype eller Zoom-klasser og å ha et kamera i ansiktet gjorde henne ubehagelig, men nå, et år senere, er hun sikker på at det er veien å gå. Mye mer lønnsomt for læreren, siden det ikke er nødvendig å leie et sted å gjøre timene. Mer tidseffektiv siden du ikke trenger å flytte fra A til B, og hvis en student trenger å planlegge om mulig. Tidligere underviste hun hjemme, og under normale omstendigheter ville det være bra, men etter dette året vil vi trenge lang tid for å gå tilbake til ansikt til ansikt-kurs. Sandra sier at nå har hun mer engasjerte studenter fordi folk generelt har mer tid, og det er mange klienter som ansetter henne, som ikke engang bor på Mallorca.

READ  Callum Smith: Canelo Álvarez er uslåelig

Neste uke kan vi tilby litt spenning for befolkningen her på Mallorca, ettersom skandinaver har en spesiell dag å feire – det er “Semla dag ”16. februar.
En semla, laskiaispulla eller fastelavnsbolle er en tradisjonell søt bolle med en fylling av mandelpasta og pisket krem ​​laget i forskjellige former i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Færøyene og Island, assosiert med fastetiden og spesielt Shrove Tuesday i de fleste land. Skur mandag i Danmark, sørlige deler av Sverige, Island og Færøyene eller Fastelavn søndag i Norge. I Sverige er det bedre kjent som ganske enkelt (bokstavelig talt “feit tirsdagrull”). Mallorca Daily Bulletin anbefaler at du prøver et Selma de Palma-brød.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *