Vi vet mindre og mindre om hverandre, bortsett fra infeksjonen som potensielt kan pålegges oss

En undersøkelse utført av High North Center for Business and Governance ved Nord University viser at de som bor i Sør har betydelige kunnskapshull om hva som skjer i nordområdene.

eller heller; Deres tørst etter kunnskap, hvis det er noe å tørke av. Basert på en representativ gruppe ungdommer under 4 + 0 år, som bor sør for grensen til Nord-Norge, svarte nesten 80 prosent at de vet veldig lite om de nordlige delene av Norge. De har faktisk så lite kunnskap at bare tre prosent av respondentene vil vurdere å flytte fra sør til nord.

Hvis disse tre prosentene virkelig var villige til å praktisere denne tanken og bevege seg nordover, ville de likevel være tilstrekkelig til å stoppe hjerneflukten fra nord til sør. Undersøkelsens svar viser veldig tydelig at drastiske tiltak må iverksettes for å frigjøre potensialet.

Epidemiparadokset

Undersøkelsen avslører også et paradoks. Mens nasjonal mediedekning er sterkt innsnevret, har pandemien bidratt til å sende flere unge mennesker fra sør mot nord og jage etter opplevelser.

De fleste av dem kom hjem igjen med et helt nytt blikk på det moderne nord, en kunnskap som ikke formidles i utdanningsplanene eller i de nasjonale nyhetene. De skryter av universiteter, snakker om eksportorientert virksomhet, og innser at Nord-Norge bidrar positivt til nasjonaløkonomien, for å nevne noen, noen positive karakterer har blitt rost.

READ  Øk Cadillac-trafikken på tredjeparts shoppingnettsteder med Super Bowl-annonser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *