Vil skape et møtested for studenter med barn

Linn Elisabeth Solholm har savnet et tilbud for studenter med barn i Bergen. Nå tar hun og datteren, Emma, saken i egne hender.

Solholm går grunnskolelærerutdanning, og har tenkt på å starte et møtested for studenter med barn i snart ett år. De siste to ukene har planene fått bein å gå på. Førstkommende torsdag arrangerer hun stiftelsesmøte på Kvarteret, og har allerede over hundre interesserte.

Hvorfor starte en slik gruppe?

-De fleste tilbudene for studenter er ikke tilrettelagt for barn og barnefamilier. Det finnes mange studenter i Bergen som har barn, og kanskje ikke alle har et like stort nettverk. Tilflyttere til Bergen, eller unge studenter, har gjerne vanskeligheter med å finne andre i samme livssituasjon, forteller Solholm.

Hun ønsker at alle skal kunne bygge seg et nettverk i studentmiljøet, og vil ikke at det å ha barn skal være et hinder for dette.

– Jeg vet selv at om ikke motivasjonen for fagene ikke er den største, så er det å ha gode studievenner som backer deg viktig for å fullføre studiet.

Linn Elisabeth og Emma savner et tilbud for studenter med barn. Foto: Martin Furland
Linn Elisabeth og Emma savner et tilbud for studenter med barn. Foto: Martin Furland

Stor interesse

Lærerstudenten har opprettet en gruppe på Facebook for å finne ut om det er interesse for en slik gruppe, og fikk 100 medlemmer på bare tre dager, noe som får henne til å lure på hvorfor der ikke finnes liknende tilbud fra før. Hun forteller at medlemmene i gruppen allerede har kommet med gode forslag til aktiviteter.

– Det har allerede kommet flere gode forslag, blant annet om alternative aktiviteter i fadderuken.

Alle med barn som studerer i Bergen, eller som venter barn i løpet av studieåret kan bli medlem av organisasjonen som blir til torsdag 26. november.

Hva blir organisasjonens navn?

– Jeg har tenkt på navnet ”Studenter med barn – Bergen” av praktiske årsaker, men det endelige svaret får vi etter stiftelsesmøtet.

Når vi spør Emma om hun håper på mange oppmøtte på stiftelsesmøtet på torsdag, får vi vite at det ikke er så viktig. Emma skal nemlig til Spania!

Author: Martin Furland