Viral setefødsel

Ikke det man nødvendigvis skulle tro slo best an, men filmen laget fra Sim-Arena på HiB sitt institutt for sykepleie har blitt sett intet mindre enn 14 millioner ganger på facebook , blitt delt over 152 000 ganger og fått over 30 000 likes.

Filmen har vært brukt som del av Marit Fonn sin artikkel for tidsskriftet Sykepleien, også delt på HiB sine sider , og den har nådd langt utenfor landegrensene. Ut ifra kommentarfeltet kan det se ut til at filmen deles til skrekk og advarsel for vordende mødre.

Sim Arena er navnet på simuleringsfasilitetene hvor alle fra helse- og sosialfag kan øve på hva de skal gjøre i ulike utfordrende situasjoner. I slike situasjoner som i filmen må de da naturlig nok snakke til dukkene som om situasjonen de står i er reell, noe man også hører i filmen. I denne setefødsel-filmen kan man se teknikken for å få babyen ut på riktig måte. Sim Arena på HiB er den mest teknisk avanserte av sin type i landet.

Tilbakemeldinger fra ulike sjeler som har sett filmen vitner om noe lignende et slags fysisk ubehag kombinert med tilfredshet over at setefødsel ikke står på agendaen i nærmeste fremtid. En skrekkblandet fryd med andre ord.

Se filmen her


Videoen er gjengitt med tillatelse fra Marit Fonn

Author: Irene Tollefsen