Ytterligere to lik ble funnet seks uker etter det norske raset

Norske myndigheter sier de har funnet to personer som har blitt rammet av det verste raset i moderne norsk historie

København, Danmark – Seks uker etter det verste raset i moderne norsk historie, har leteteam funnet to lik i ruinene, opplyser tjenestemenn.

I alt er det funnet ni lik hittil, og en annen person antas å ha omkommet et ras som rammet et boligområde i landsbyen Ask 30. desember.

I forrige måned sa myndighetene at de ikke hadde noe håp om å finne overlevende og stoppet søket etter temperaturer under frysepunktet. Helikoptre og droner med varmegjenkjenningskamera fløy over det ødelagte fjellovergangen i Askil, som har rundt 5000 innbyggere og er en del av Gazettere kommune.

Raset ødela minst ni bygninger med mer enn 30 leiligheter i landsbyen, som ligger 25 kilometer nordøst for Oslo.

Etter at to nylige lik ble funnet, sa talskvinne for politiet, Marie Stoltenberg, at det var et økende håp om at den savnede ville bli funnet sent på tirsdag.

Stoltenberg sa at ofrene, som ennå ikke hadde blitt identifisert, ble funnet under to meter hurtig leire, som raskt kunne endre seg fra fast til flytende form når de ble forstyrret. Den eksakte årsaken til raset er ennå ikke kjent. Imidlertid, kombinert med for mye nedbør og fuktig vintervær, kan det ha bidratt til raske leirskred.

I 2005 advarte norske myndigheter folk om å ikke bygge boligbygg i Ask-området og sa at det var et “høyrisikoområde” for ras, men hus ble bygget et tiår senere.

READ  Skilt etter 21 år

Et ras i Midt-Norge i 1893 drepte 116 mennesker. Det sies å være 40 ganger større enn Askil, der 1,4 millioner til 2 millioner kubikkmeter (49,4 millioner til 70,6 millioner kubikkmeter) falt til bakken.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *